pwa builder - Forum

Forum Navigation
Embarcadero contest retweet
You need to log in to create posts and topics.

pwa builder

Hi Luis,

It seems that PWA Builder changed some parameters to transform PWA to APK, see picture below.

Best regards,

Uploaded files:
  • You need to login to have access to uploads.

It seems there is a problem with the "service worker", at least.

Yes, it seems pwabuilder is not detecting the service worker, but it allows to create the .apk anyway.
It's strange because VisualNEO Web use their own service workers.

CDY@44 has reacted to this post.
CDY@44

Yes, finallely it works. AI was worry not to be able to create *.apk files...
Have a good day.

Hi Luis,

Just for information. After update, here is what I ,have in pwabuilder...
Any idea about that ?

 

Uploaded files:
  • You need to login to have access to uploads.

@cdy44-2 I think there is a problem in pwabuilder itself.
I have checked everything in compiled applications and everything seems to be fine (confirmed with Lighthouse)
pwabuilder now fails even with apps compiled with previous VisualNEO Web versions like this one:

https://viruskiller.visualneo.com

So the only explanation I have is that it's pwabuilder the one that is not working fine.
I have sent them a direct message on Twitter and keep waiting for an answer.
If I got any answer from them will publish it here.

Sorry.

CDY@44 has reacted to this post.
CDY@44

@cdy44-2 I have just checked a non-VisualNEO PWA and it fails too:
https://jamesjohnson280.github.io/hello-pwa/

So it's pwabuilder not working for sure.

CDY@44 has reacted to this post.
CDY@44

pwabuilder also fail to create an APK file...

Waiting their answer.

Thank you Luis !

Best regards

Hi Luis,

Finally I have succed to create an APK file, install it on an ANDROID smartphone, but I have this : (compiled as "standalone" and as "fullscreen", same result).

My domain name appears on top left and I have a menu on top right.

Any idea ?

Best regards,

Uploaded files:
  • You need to login to have access to uploads.

....It is OK when a just create a PWA !

luishp has reacted to this post.
luishp

Hi @luishp,

Sorry to ask again, but have you an idea why this happen ? pwabuilder configuration ? VisualNeo Web configuration ?

Regards,

Hi @cdy44-2, it seems to be working again.
I have tested two different apps with no problms at all.
Regards.

Hi @luish

Excuse me, I should have created another subject.
Actually the problem is not the creation of PWA or *.apk file by pwabuilder. It works now. The problem is that once the *.apk file is installed on the ANDROID smartphone, the app has an "address bar" in the top left corner, with the domain name where the PWA files are hosted. There is also at the top left, a menu ( Search on the page - Add to home screen - Computer version - Translate... - Open in Chrome ). I made different exports of the same project (standalone, fullscreen / offline page, Advanced caching ), same problem.
What I want is to be able to send my app on Google Play, but without the navigation bar and the menu at the top.
Best regards,

 

Uploaded files:
  • You need to login to have access to uploads.

@cdy44-2 please test your website URL with Lighthouse and check all the PWA requisites.

@cdy44-2 also be sure (if everything is ok) to uninstall and reinstall your app with a new version number.

Quote from luishp on February 24, 2021, 3:25 pm

@cdy44-2 please test your website URL with Lighthouse and check all the PWA requisites.

Done, see result below :

Quote from luishp on February 24, 2021, 3:26 pm

@cdy44-2 also be sure (if everything is ok) to uninstall and reinstall your app with a new version number.

I have done this, issue still present (navbar and menu on top)

 

Uploaded files:
  • You need to login to have access to uploads.

@cdy44-2 I need to understand what are you exactly testing.
Have you already verifyed the ownership of the PWA in the Android app?
Please take a look here:

https://web.dev/using-a-pwa-in-your-android-app/

@palamar had a very similar problem. Take a look here:
https://visualneo.com/forum/topic/publishing-your-pwa-in-the-play-store-in-a-couple-of-minutes-using-pwa-builder

Let me know if you have success.
First time with .apk's is the worst.

Best regards.

@luishphe link

I am completly lost ...

T:  https://www.davrous.com/2020/02/07/publishing-your-pwa-in-the-play-store-in-a-couple-of-minutes-using-pwa-builder/      open a json file ..... but not a web page.

I have made some research on Google about how to publish a PWA to Play store, but things are not so clear... They speak about TWA....It's very unclear in my (poor) mind...:)
I have no problem  when I create the PWA and install it from my browser to my smartphone (no navbar/menu above, on top of my appli), the problem is only when I create apk with pwabuilder and install the apk file on my phone.

I post a message to Palamar about this issue...

Best regards,

Hola! @cdy44-2

Es verdad que hay poco o nada de información clara y los problemas que me han surgido a la hora de portarlas a Android  fueron bastante (tiempo de actualización, problemas con la barra del navegador, comportamientos extraños, etc).

Pero, lo hice funcionar hace un tiempo, no sé como estará ahora el tema con la actualización de PWABuilder.

Te comento que los problemas (en mi caso) fueron principalmente los íconos y la barra del navegador.

Puntos a tener en cuenta:

  1. Genera los íconos con PWA builder a partir de una imagen 512*512, cuando falta alguna genera errores raros, cuando las genera PWABuilder no hay errores
  2. Fíjate bien la ruta donde toma la app (te pregunta el raíz y la carpeta donde esta y son dos cosas distintas), a mi me hizo problemas cuando utilice una subcarpeta en un principio, luego lo hice funcionar cambiando simplemente de ubicación.
  3. IMPORTANTE: assetlinks.json en la carpeta que corresponde anteponiendo el "." y consúltalo por el navegador  para ver si llegas a él correctamente.
  4. Instala la app "Asset Links Tool" y corroborá que el SHA256 es igual en la app que en el servidor
  5. Cambia el número de versión de vez en cuando para hacer pruebas
  6.  Tiempo: mucho de los problemas aparente se da por la cache, compila la app con un nombre ligeramente distinto, desinstala y borra la cache en el teléfono (principalmente de chrome) y volve a instalar. O directamente proba en otro teléfono. Muchas veces en uno me mostraba la barra y en otro no y esto se da porque el teléfono aún tenía en cache la app anterior.

Espero llegues a "Buen puerto" con esto.

Saludos!

 

Hola @palamar,
Gracias por su respuesta. Es cierto que las cosas no son muy claras y obvias para la creación del archivo *.apk que no muestra la barra de navegación, por encima de la aplicación.
Voy a retomar, punto por punto, todo lo que me has dicho e intentaré hacer funcionar mi pequeño cerebro.
Si me bloqueo demasiado, me tomo una pequeña pausa y descanso un poco antes de volver al trabajo. Soy un poco cabezota y también me gusta entender las cosas...
Te deseo un buen final de día [ no sé en qué parte del planeta te encuentras :) ] !
Muy amable,

Open chat
1
Do you need more info?
Hi, do you have any doubt?